Treci la conținutul principal

Soluții complete în prelucrarea materialelor plastice

PLASTOR SA – Oradea

110

Ani de experienta

590

Angajatii

70

Mașini de injectare

6

Mașini de suflat

5

Linii de asamblare complexe

Compania, care astăzi se numește Plastor SA, a fost înființată în 1914 ca o mică întreprindere privată care produce capse și piepteni din materiale naturale. Naționalizată în anii comunismului, firma se numea „Viitorul” și a fost până în 1990 cel mai mare producător de jucării din România. Compania a fost privatizată în 1994 și este încă deținută în totalitate de români.

Acum suntem mândri să spunem că suntem unul dintre cei mai importanți și experimentați jucători de pe piața de prelucrare a materialelor plastice din România. Producem componente din plastic pentru sectoare industriale de vârf: industria auto, industria aparatelor electrice și electronice și echipamente pentru sporturi de iarnă. Clienții noștri sunt companii renumite cu locații în toată lumea.

Injectare

Un parc de 70 de mașini de injectare, cu forțe de inchidere cuprinse între 40 și 1300 tf, echipează cele trei ateliere specializate ale Plastor, dedicate celor trei segmente de piață în care își desfășoară activitatea compania: producție de componente auto, componente non-auto și echipamente pentru sporturi de iarnă. Mașinile sunt de fabricație germană și austriacă (Arburg, Krauss-Maffei, Demag, Engel) și sunt echipate în mare parte cu roboți pentru extragerea pieselor.

Extrudare Suflare

Cu peste 50 de ani de tradiție, activitatea de extrudare- suflare este a doua tehnologie importantă de prelucrare a materialelor plastice la Plastor. Compania are 6 utilaje, de productie italiana: Meico, Automat și Magie, cu posibilitatea de a produce piese de la 3 la 30 litri. Materialele prelucrate sunt polietilena, polipropilena, polipropilena cu adaos de elastomeri si poliamida.

Asamblare

Cea mai complexă activitate de producție desfășurată la Plastor este producția de clăpari de schi în cadrul unei activități de subcontractare. Aceasta a început în 1993 printr-o colaborare pentru producția de clăpari de schi cu compania franceză Salomonsi s-a dezvoltat constant de-a lungul anilor iar Plastor este acum și furnizor pentru compania austriacă Atomic.

Matrite

Matritele de injectie si suflare sunt proiectate si fabricate atat pentru atelierele proprii cat si ale clientilor. Programele utilizate în activitatea CAD/CAM sunt Creo, Cimatron și Delcam. Dimensiunile maxime ale matritelor pe care le putem realiza sunt de 1200 x 800 x 800 mm (4,5-5 tone). Oferim clienților noștri atât participarea la echipele de dezvoltare a produselor, cât și managementul complet al proiectelor în conformitate cu Procedura APQP (IATF 16949), până la validarea pieselor pentru producția de serie.